3 Beldemize çıkan ödenek miktarları

28.06.2010 22:36

 AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İller Bankası'nın karından yararlanacak belediyeler ve İller Bankası'nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

AK Parti hükümetiyle birlikte devletin kurum ve kuruluşları daha verimli ve daha istikrarlı bir yapıya kavuştuğunu kaydeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti ile başlayan süreçte insan odaklı, millet eksenli bir siyaset sayesinde ülkemizin dört bir yanına hizmetler kesintisiz ve adil bir şekilde gittiğini söyledi.

İller Bankası'nın AK Parti döneminde kar amacından hizmet amacına yöneldiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Belediyelerin kredi talepleri karşılanmıştır. Altyapı seferberliği başlatılmıştır. Yerel yönetimlerin altyapı projelerini ihalesiz kendi imkanlarıyla oldukça ekonomik yoldan yapmalarına imkan veren bir model uygulamaya konulmuş, yüzlerce belediyenin kanalizasyon ve içme suyu niteliğindeki projeleri bu yolla gerçekleştirilmiştir. Belediyelerin altyapısının desteklenmesi projesi (BELDES) hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda İller Bankası'nın yerel yönetimlere kullandırdığı uzun vadeli yatırım kredilerinin 2002 yılında faiz oranı yüzde 35, vadesi 5 yıl idi. 2009 yılı sonu itibariyle uzun vadeli yatırım kredilerinin vadesi 10 yıla çıkarılmış, faiz oranları ise yüzde 6'ya indirilmiştir. Ayrıca 3 yıla kadar anapara geri ödemesiz dönem uygulaması başlatılmıştır. Son 7 yılda İller Bankası belediyelerimize çeşitli alt ve üst yapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi için kendi öz kaynaklarından 5 milyar 250 milyon TL kredi kullandırmıştır. İller Bankasınca bu dönemde toplam proje tutarı 8 milyar 17 milyon TL olan bin 920 adet iş bitirilmiş ve belediyelerimizin hizmetine sunulmuştur.''
İller Bankası'nın yıllık karından ayrılan ödenekle Adıyaman'da ki belediyeler ve yapılacak işleri açıklayan Erdoğan, ''Çakırhöyük Belediyesi içme suyu isale ve şebeke hattı yapımı, Sincik Belediyesi içme suyu isale ve şebeke hattı yapımı, Sugözü Belediyesi kanalizasyon şebeke hattı yapımı, Akıncılar Belediyesi içme suyu isale ve şebeke hattı ile depo yapımı, Üçgöz Belediyesi içme suyu isale hattı ve servis deposu yapımı ve Çelikhan Belediyesi içme suyu isale hattı ile depo yapımı İller Bankası'nın karından yapılacak. Bu yapılacak işler için toplam 12 milyon 146 bin TL ödenek ayrıldı'' şeklinde konuştu.

Beldelerimize çıkan ödenek miktarları ve konuları:

ÇAKIRHÖYÜK
1.AMAÇ: içme suyu ve isale hattı yapımı
2.KAPSAM: Toplam 11,267,16 m
3.MALİYET: 2.000.000 TL

SUGÖZÜ
1.AMAÇ: Kanalizasyon şebeke hattı yapımı
2.KAPSAM: 1. kademede yer alan 5,395 m
3.MALİYET: 1,121,000 TL

ÜÇGÖZ
1.AMAÇ: içme suyu ve isale hattı yapımı ve servis deposu yapımı
2.KAPSAM: Toplam 14,952 m isale hattı yapımı planlanmaktadır.
3.MALİYET: 1,947,000 TL