Kılıçtaroğlu Besni de Halka Seslendi.

29.06.2010 23:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği miting programı kapsamında Besni’ye geldi. Besni Belediyesi önünde partililer tarafından davul ve zurnalarla karşılanan Kılıçdaroğlu, parti otobüsü üstünde halka hitap etti. 

Seçildikleri takdirde ülkenin sorunlarını çözeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu, yolsuzluğu, işsizliği ve terörü çözeceğiz, nasıl mı? Yemeyeceğiz, önce halk zengin olacak, sonra da yine halk zengin olacak. Her yerin sorunları var. Bu sorunları çözmek için oylarınıza talibiz.
Bizim hurmamız Besni üzümüdür, Besni üzümü dediğin zaman tartışılmaz kalite belli, Besni üzümünün hak ettiği yere gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Besni ovasının Türkiye'nin en ve¬rimli ovalarından biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Besni ovasına su gelmesi lazım, baraj yapılması lazım ama Besni kan Kaybediyor, diğer bölgelerinde kan kaybettiği gibi. İnşallah hal¬kın iktidarı kurulduğunda göre¬ceksiniz, daha düzgün bir Türkiye kuracağız, halkın yararına çalışan bir Türkiye kuracağız. Düzgün insanların parlamentoya gitmesini sağlaya¬cağız, düzgün insanların parlamentoya gitmesini istiyor musunuz? O zaman siyaseti temizlemenin yolu sizin elinizdedir" dedi.

Tekel işçilerinin açtığı pankartı görünce, 'Tekel işçilerinin düştükleri durumdan menmun olan var mı?' diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Tabii ki yok. AKP din üzerinden siyaset yapıyor yetim hakkı yiyor aslında onlar ak falan değil bizi kandırıyorlar, eğer gerçekten çözüm istiyorsanız biz bunun için bu yola çıktık, sandıkta buluşalım." dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse. Belediye Başkanı Fahri Serter, CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Kaban, CHP Gaziantep eski Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, Adıyaman İl başkanı Murat Bilgiç, ilçe başkanı Mehmet Uçar Parti otobü¬sünün üzerinde Kılıcdaroğlu ile birlikte halkı selamladı.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Adıyaman'a geçti.